Over ons

De jaren 50: de juiste stappen

1954: Eerste ijsproductie op kleine schaal van de populaire dubbellikkers in een bakkerij in Rotterdam. Behalve dat we onze eigen producten diepvriezen, beginnen we ook met de levering van ijscrème, ijscrème wafels en ijslolly’s. Binnen de kortste keren staat Dedert bekend als dé leverancier voor ijsjes!

1959: De markt voor ijs groeit sterk en Dedert begint met de eerste “gemechaniseerde” productie van ijslolly’s. Daardoor verandert ook de focus van bakkerij naar ijsproducent.

De jaren 60: verovering van de Europese markt

1961: Onze ijslolly’s worden sneller dan ooit geproduceerd, met behulp van een zelf gemaakte ijsmachine! En de productrange wordt uitgebreid: met dubbele ijslolly’s, tonglickers en ice-cube sticks. De distributie gebeurt per vrachtwagen. In geheel Nederland!

1968: Omdat binnen een radius van 150 kilometers zo’n 30.000.000 consumenten in België, Duitsland en Nederland makkelijker bereikt kunnen worden, nemen we een van de belangrijkste stappen in onze historie: we verhuizen naar Roermond, in het zuiden van Nederland!

De jaren 70: een nieuw tijdperk

1972: Nieuwe start productie alleen waterijsjes.

Vanaf 1975 heeft onze ontwikkeling een grote vlucht genomen: na een beursdeelname op de ANUGA in Keulen werd de vraag naar ijsjes in Duitsland zo groot, dat we er bijna niet aan konden voldoen! Rond dezelfde tijd begonnen we ook met de export naar Frankrijk en Groot-Brittannië en daartoe werd een nieuwe ijslolly machine in bedrijf genomen.
En onze “private label” productie ging van start – de eerste belangrijke stappen daarvoor werden in Engeland genomen. 1992 kwam er een nieuwe productiehal bij, die in 1993 begon te draaien. Sindsdien is de productie 4 keer hoger, met aanvullende lijnen voor de producties van twin lollies, ice pops en space runners.

De jaren 90

1992: De nieuwe productiefaciliteit wordt gebouwd en in 1993 wordt het operationeel.

1995: In ’95 wordt de nieuwe lijn voor de "spade lollies" operationeel.

1998: Uitbreiding van de fabriek.

1999: De nieuwe lijn voor de raket ijsjes is klaar voor productie van de raketijsjes. Meteen vanaf het begin is er veel vraag naar, vooral uit het buitenland.

Vanaf 2000 tot nu

2001: De reeks van nieuwe lijnen wordt voorlopig gesloten met de nieuwe lijn voor de vinger lollies.

2008: Oplevering aparte opslagruimte voor verpakkingen en ingrediënten.

Tot in 2011 waar we de volgende variatie toevoegen aan ons gamma, the spiraal vorm, de zogenaamde “shuffle” ijsjes. Vanaf 2011 bereiden we ons smaak assortiment uit met smaken zoals cocos ijs. Ijsjes die naar melkijs smaken maar gezonder zijn. Ook vruchten ijsjes van 20% tot versgeperste ijsjes hebben dan hun intrede al gedaan. We kunnen dan ook met recht spreken van "Dedert Ijs, water- en vruchtenijs fabrikant".

2012: De vraag naar de "calippo" ijsjes vanuit de markt wordt steeds groter en daarom installeren we de nieuwe productielijn hiervoor. We kunnen de "squeezer" of de "pushup" in allerlei smaken en verschillende maten maken.

Tweede uitbreiding van de fabriek.

In 2013 hebben we voorlopig de laatste nieuwe productielijn in bedrijf genomen. Deels om capaciteit vrij te maken voor de shuffle ijs en deels om nog meer variatie mogelijk te maken, zoals ijsjes met een coating en chocolade.

Onze huidige producten variëren van waterijs tot fruitijs, tot smoothies en ijsjes van vers geperst sap met een vruchtgehalte van 90%.